2007 – 2008: Morten Zeuthen og Amalie Malling

duobillede_400pxMorten Zeuthen og Amalie Malling udgør en af landets fineste cello-klaverduoer. De har hver især spillet en central rolle som solister i det danske musikliv og har som duo haft et frugtbart samarbejde i en lang årrække. Sammen har de bl.a. spillet koncerter på alt fra de mindste steder til Carnegie Hall i New York, Wigmore Hall og Casals Hall i London.

Morten Zeuthen (f.1951) er sin generations førende danske cellist. Han er uddannet hos Paul Tortelier og Asger Lund Christiansen, var fra 1978-96 solocellist i DR Radiosymfoniorkestret, og fra 1996 professor ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium i København.
Morten Zeuthen har optrådt med samtlige danske symfoniorkestre. Han har indspillet en lang række cd’er. Blandt dem ti danske cellokoncerter. Han modtog i 1994 en dansk Grammy for sin indspilning af Johann Sebastian Bachs cellosuiter.
Som kammermusiker har Morten Zeuthen især med sine 27 år som cellist i Kontra Kvartetten sat sig spor i musiklivet: i denne periode spillede kvartetten langt over 1000 koncerter over hele verden, bl.a. som Dansk Statsensemble. Han har desuden spillet sammen med mange berømte musikere indenfor jazzverdenen: Chick Corea, Bobby McFerrin, Palle Mikkelborg og Kenneth Knudsen.

Amalie Malling har fået sin musikalske uddannelse hos Herman D. Koppel, Hans Leygraf, Georg Vasarhélyi og Alfred Brendel.
Siden 1972, hvor Amalie Malling vandt 1. pris i Den Nordiske Musikkonkurrence, har hun haft en omfattende koncertvirksomhed som solist og kammermusiker såvel herhjemme som i det øvrige Europa, USA, Canada, Japan og Kina.
Amalie Malling har indspillet en lang række CD’er, deriblandt 2 solo-CD’er med henholdsvis Schumann og ny dansk klavermusik, klaverkoncerterne af Schumann, Schönberg, Kuhlau og Grieg med Radiosymfoniorkestret samt Otto Mallings klaverkoncert med Underholdningsorkestret. Desuden flere CD’er med Morten Zeuthen, Kontra-kvartetten og Selandia-ensemblet. I øvrigt har Amalie Malling altid haft en særlig interesse for den nykomponerede musik, og adskillige komponister har igennem årene dedikeret værker til hende.
Siden 1981 har Amalie Malling været docent på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun igennem årene har uddannet nogle af den unge generations store klavertalenter, såsom Marie Rørbech, Martin Qvist Hansen og Charlotte Thaning.

Program:
Claude Debussy: Sonate
Francis Poulenc: Sonate
Nadia Boulanger: Trois Pièces
Alberto Ginastera: Pampeana nr. 2.
Manuel de Falla: Suite Popular Espanola