2007 – 2008: Prisvindere i ”Prinses Christina Concours 2007”

Prinses Christina Concours er en konkurrence for unge musikere, der bliver afholdt hvert år i Holland. Hendes kongelige højhed prinsesse Christina af Nederlandene har lagt navn til konkurrencen. Der afholdes først seks regionale konkurrencer. De havde i år omkring 600 deltagere. Vinderne herfra går videre til den nationale finalekonkurrence, der blev afholdt i Haag i april. Vinderne af finalen er således de mest talentfulde musikskoleelever og konservatoriestuderende i Holland. De får lejlighed til at spille på koncertturnéer. Den Nederlandske Ambassade har således arrangeret en turné for fire af vinderne. Koncerterne bliver afholdt i København, Esbjerg, Fredericia og Nuuk.
De unge musikere er mellem 17 og 19 år. De vil optræde i forskellige kombinationer. De vil spille værker af blandt andre Chopin, Bach, Mozart og Piazzolla.

wiesje
Wiesje Nuiver – Violin

Født i 1989. Wiesje Nuiver tog studentereksamen i maj i år og studerer nu på konservatoriet i Haag. Hun spiller i strygerensemblet Fancy Fiddlers og strygekvartetten Faisca Quartet. Wiesje spiller på en kostbar violin fra 1699, der er udlånt til hende af Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

vera
Vera Kooper – Klaver

Født i 1988. Vera Kooper studerer også på konservatoriet i Haag. Hun har allerede vundet adskillige konkurrencer, blandt andre Steinway Piano Competition. Hun har deltaget i master classes med kendte musikere og optrådt både I hjemlandet og udlandet.

vincent-van-amsterdam
Vincent van Amsterdam – Accordion

Født i 1989. Vincent van Amsterdam studerer på konservatoriet i Tilburg. I 2005 deltog han i Coupe Mondiale for unge i Portugal. Vincent har vundet flere priser i hollandske konkurrencer. I finalen af Prinses Christina Concours i år blev det til førsteprisen.

ilonka-kolthof
Ilonka Kolthof – Fløjte

Født i 1987. Ilonka Kolthof studerer på konservatoriet i Amsterdam. Hun har spillet i flere forskellige ungdomsorkestre og kammerensembler. Ilonka har vundet priser ved Prinses Christina Concours i 2005, 2006 og 2007. Hun har været solist med Limburgs Symfonie Orkest og spillet koncerter rundt om i hele Holland.

Entré: Gratis.

Arrangeret i samarbejde med konsul Jan Bonfils og Den nederlandske Ambassade.