2010 – 2011: Edsberg Kammerorkester

edsberg-billede

Koncertsæsonen afsluttes torsdag den 31. marts kl. 19.30 i Tøjhuset.
Det er desværre kun en uge efter koncerten med Andreas Brantelid, men musikforeningen ville ikke gå glip af den enestående mulighed for at præsentere et helt orkester af talenter i ”Brantelid-klassen”.

Edsberg Kammerorkester er et strygeorkester, der består af studerende på Edsberginstitutet, hvor Andreas Brantelid har fået sin uddannelse. Det er en eliteuddannelsesinstitution for unge strygertalenter og pianister på Edsberg Slot uden for Stockholm. Skolen har plads til 25 studerende mellem 16 og 28 år, som kommer fra hele verden. Foruden instrumentalundervisningen lægger skolen stor vægt på arbejdet med kammermusik, og de studerende deltager regelmæssigt i workshops for kammerensembler og kammerorkester.
Under denne Danmarksturné består orkesteret af i alt 21 musikere. Det bliver ledet af en af instituttets violinprofessorer, Per Enoksson.

Per Enoksson har studeret hos professor Milan Vitek på konservatoriet i København. Efter afsluttende diplomeksamen I 1982 fortsatte han hos professor Dorothy DeLay på Juilliard School of Music i New York.
Per Enoksson har været 1. prisvinder ved både Carl Nielsen and Jean Sibelius violinkonkurrencerne.
Han har været solist med alle de førende skandinaviske orkestre. Siden 1987 har han været koncertmester for Göteborgs Symfoniker. Ved siden af denne post varetager han også professorater på konservatoriet i Göteborg og på Edsberg Instituttet.
Han spiller på en Stradivarius-violin fra 1697.

Program:
Mozart: Divertimento i D dur, KV. 136
Kurt Atterberg: Suite for violin, viola og strygere
Arvo Pärt: Silouans Song
Mozart: Divertimento i F dur, KV. 138
Astor Piazzolla: Oblivion
Astor Piazolla: Tango Preparense
Edvard Grieg: Suite: ”Fra Holbergs tid”