2010 – 2011: Niklas Sivelöv

niklas-siveloevNiklas Sivelöv er en af Skandinaviens bedste pianister. Han er ansat som professor ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Der er dog ikke meget professoragtigt over ham. Han er da også en af de yngste professorer på et betydende europæisk konservatorium.
Niklas Sivelöv har vundet både juryens og publikums pris ved Independent Music Award 2009 for sin cd med variationer over Bellmans sange. Publikumsprisen er baseret på stemmeafgivning fra over 33.000 lyttere fra 70 lande. Independent Music Awards priser gives til musikere, der ikke har kontrakt hos de store pladeselskaber. Niklas Sivelöv har et stort repertoire af klassisk klavermusik, men er desuden kendt for sine flotte, jazzede improvisationer.

Han har opnået den ære at blive udvalgt til Steinways Hall of Fame. Det betyder, at han kommer i glas og ramme på Steinways kunstnergalleri i Hamborg, hvor Sivelöv bl.a. kommer i selskab med pianister som Rubinstein, Horowitz, Gould og Barenboim.

Niklas Sivelöv vækker for tiden stor opmærksomhed med koncerter, der udelukkende er helliget hans fortolkning af Bachs ”Wohltemperierte Klavier”. Han har bl.a. spillet den i New York. Det bliver også det næste udspil i rækken af cd udgivelser.

I slutningen af november kunne Niklas Sivelöv høres i Griegs klaverkoncert med Odense Symfoniorkester. I marts står der Prokofiev på programmet ved en torsdagskoncert med DR Symfoniorkestret.

Koncerten i Tøjhuset vil bestå af musik af følgende komponister: Bach, Schumann, Poulenc og Ginastera.

Hjemmeside: www.niklassivelov.com