2010 – 2011: Primrose Piano Quartet

primroseDen engelske klaverkvartet er opkaldt efter William Primrose, der var en af Englands fineste violinister. Han skrev også en klaverkvartet. Ensemblet blev dannet i 2004 af pianisten John Thwaites samt violinisterne Susanne Stanzeleit og Robin Ireland og cellisten Andrew Fuller. De er alle solister og kammermusikere med en bemærkelsesværdig karriere i det engelske musikliv. Strygerne har således erfaringer fra nogle af Englands mest anerkendte strygekvartetter (Lindsay, Sorrel og Maggini Quartets).
Kvartetten optræder på de kendte koncertsteder og festivaler i England, såsom Wigmore Hall og Cheltenham International Music Festival og var Ensemble in Residence ved London College of Music i 2004-2009.
Hjemmeside: www.primrosepianoquartet.org.uk
Program:
William Hurlstone: Klaverkvartet i e-mol opus 43
Ludwig van Beethoven: Strygetrio nr. 3 i G-dur opus 9 nr. 2
Johannes Brahms: Klaverkvartet nr. 1 i g-mol opus 25
Kvartetten har naturligvis de klassiske standardværker på programmet, men har desuden skabt sig sin egen profil ved at fremdrager uretfærdigt glemte klaverkvartetter af engelske komponister. Ved koncerten i Fredericia bliver der således lejlighed til at stifte bekendtskab med William Yeates Hurlstones kvartet fra 1904. Den er komponeret i en stil, der minder meget om Brahms. Der er også ”rigtig” Brahms på programmet, så man kan sammenligne. I mellem dem bliver der spillet en strygetrio af Beethoven.