2007 – 2008: Marianna Shirinyan

msVi er så heldige i Danmark at den unge armenske pianist Marianna Shirinyan har bosat sig her i landet, så vi har let adgang til at høre dette fabelagtige talent, der uden tvivl vil blive meget efterspurgt. Marianna Shirinyans kalender i den kommende tid omfatter således koncerter som solist med Philharmonie Südwestfalen, Bayerischer Rundfunkorchester, Toronto Chamber Orchestra og Odense Symfoniorkester.
I december skal hun indspille Brahms´ 1. klaverkoncert med det bulgarske radiosymfoniorkester.
Marianna Shirinyan blev ansat som pianist i Esbjerg Ensemble i 2003. Nu er hun også indtrådt som pianist i Jalina Trio i stedet for Natsuki Fukasawa. Jane og Line Fredens har i en længere periode prøvet at spille med forskellige kendte pianister i trioen, men de har ikke helmet før de fandt den absolut bedste.

Marianna Shirinyan er født og uddannet i Armeniens hovedstad Yerevan med efterfølgende studier i Hamborg og i solistklassen hos Konrad Elser i Lübeck. Hun afsluttede studierne med topkarakterer.
Marianna Shirinyan spillede en solokoncert i Tivolis Koncertsal den 5. juli. Jan Jacoby sparede ikke på de positive tillægsord i den stort opsatte anmeldelse i Politiken. Han betegnede hende som ”en klar gevinst for dansk musikliv” og karakteriserede hende som ”en usædvanlig fin musiker, et udtalt poetisk talent, der både fængsler og bevæger”.

Hun har vundet priser ved adskillige konkurrencer. Her skal blot nævnes en enkelt af dem: Den store prestigefyldte ARD Wettbewerb i München i 2006. Her vandt hun ikke mindre end fire priser, heriblandt anden prisen, publikumsprisen og to priser fra musikerne i orkestrene. Prisvindere fra denne konkurrence skal spille på en festival i Grækenland i november. Marianna Shirinyan skal således spille koncert i Thessaloniki den 21. november. Koncerten i Fredericia var oprindeligt fastlagt til dagen efter den 22. november, men da det er for usikkert om hun ville kunne nå at komme til tiden, er koncerten blevet flyttet til onsdag den 14. november.

Program:

Mozart: Sonate i C-dur KV. 330

Debussy Imag
es (Bind 1)
– Reflets dans l’eau
– Hommage a Rameau
– Mouvement

Schumann: Sonate No. 2 i g-mol, opus 22

Chopin: Andante Spianato og Grande Polonaise Brillante, opus 22