2010 – 2011: Ensemble Zimmermann

zimcollageEnsemble Zimmermann blev dannet i 2001 og har siden haft afgørende indflydelse på det danske miljø for tidlig musik. Med base i Århus har ensemblet spredt sit virke over Danmark og Sverige. Ensemblet har hentet sit navn fra Das Zimmermannische CaffeeHaus i Leipzig. Det Johann Sebastian Bachs musikalske fristed. Her afholdt Bachs eget orkester, Collegium Musicum, koncerter.
Ensemblets primarius er svenske Per Buhre, som med sin fleksible og lyttende spillestil har høstet mange roser. Han er også en ferm kontratenor. Det bliver der lejlighed til at høre ved koncerten i Christianskirken. Han skal synge sammen med sopran Anna Maria Wierød. De bliver akkompagneret af to violiner, gambe og cembalo.
Ensemblets størrelse og sammensætning varierer efter den besætning, der kræves til de værker, der er på programmet. Ved denne lejlighed er det musik af franske barokkomponister.

brossardSøndag den 31. oktober er Allehelgensaften, der er mindedag for de afdøde. Programmet for koncerten er tilrettelagt sådan, at det netop passer til denne dag. Hovedværket bliver ”Lecons des morts” af Sébastien de Brossard. Ensemblet karakteriserer det som underskøn musik. Brossard levede fra 1655 til1730. Han var virksom ved katedralerne i Strasbourg og Meaux. Han er i dag mest kendt for sit arbejde som musikforsker, der giver os værdifuld viden om den tids musik.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Christianskirken.
Entré: 50 kr.