2012 – 2013: Trio Con Brio

trioconbrio_3

Jens Elvekjær, klaver – Soo-Jin Hong, violin – Soo-Kyung Hong, cello

”Danmarks måske bedste kammermusikensemble gennem tiderne”. Sådan betegner festivalleder Bernard Villaume Trio con Brio, der i sommer gæster Hindsgavlfestivalen for 6. gang i træk. Det er i hvert fald en kendsgerning, at det er det danske kammerensemble, der i vores tid er internationalt mest kendt og efterspurgt.

Det er især i USA, der er bud efter trioen. Det begyndte i 2005 med Kalichstein-Laredo-Robinson International Trio Award. Prisen tildeles kun hvert andet år og kun til en klavertrio i verdensklasse. Med prisen fulgte bl.a. 20 koncertengagementer i USA og en cd-indspilning. Det har givet Trio con Brio et stort kontaktnet i USA, og trioen har bl.a. optrådt i den berømte Carnegie Hall i den forbindelse. I år bliver der tre turnéer. Den ene i oktober. Det er lige lykkedes at presse en søndagskoncert i Fredericia ind mellem USA-koncerterne og koncerter med Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm, hvor trioen skal være solister i Sven David Sandströms Triplekoncert, der er komponeret til trioen. De har spillet den adskillige gange, Det er dog stadig Beethovens Triplekoncert, som symfoniorkestrene som regel vil have. Den har de ofte spillet. Hertil kommer, at de enkelte medlemmer af trioen også spiller en del koncerter som solister.

Deres faste arbejde er også krævende. Søstrene Soo-Jin Hong og Soo-Kyung er koncertmestre i DR Symfoniorkestret. Jens Elvekjær er lektor ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium.

Utroligt nok kan de også overkomme at arrangere deres egen kammermusikfestival i september ”Copenhagen Chamber Music Festival”, hvor de inviterer internationale stjerner til København for at spille sammen i forskellige konstellationer.

Trioen blev dannet af de to koreanske søstre Soo-Jin og Soo-Kyung Hong og den danske pianist Jens Elvekjær i Wien i 1999, og markerede sig allerede stærkt i 2002 ved at vinde 1. pris i DR´s Kammermusikkonkurrence samt den tyske ARD-Wettbewerb i München.

Søren Schauser (Berlingske Tidende) anmeldte deres cd-udgivelse i 2009 med ordene: ”Trio con Brio kom frem for en håndfuld år siden og spillede allerede perfekt. Men de tre stjerner har arbejdet videre, gjort afstanden mellem de tre hjørner kortere, slebet deres kostbare krystal til noget endnu større, kaldet kunst. Deres udgave af fødselaren Mendelssohns klavertrioer er i hvert fald fantastisk. Man nyder Soo-Jins slanke violinspil, nikker anerkendende til Soo-Kyungs stadig mere dybdeskabende cellospil, beundrer Jens’ altomfattende klaverspil. Åbn ørerne og hør den fuldendte enhed”

Soo-Jin Hong og Soo-Kyung Hong spiller på en Guarneri violin og en Testore cello. Jens Elvekjær er Danmarks første Steinway Artist.

Hjemmeside: www.trioconbrio.dk

Program:
Haydn: Trio i E-dur Hob. XV:28
Shostakovich: Trio i e-mol opus 67
Brahms: Trio i H-dur opus 8