2013 – 2014: Poseidonkvartetten

poseidon-big

Poseidonkvartetten blev dannet i 2007 af fire førende og yderst erfarne kammermusikere og solister, alle med base i København trods fire forskellige nationaliteter. Poseidon Kvartetten spillede sin første koncert i februar 2008 og har siden spillet adskillige koncerter i København og i landets kammermusikforeninger.

Kvartettens navn, Poseidon, er taget efter guden for havet og naturkræfterne, hvilket symboliserer de fire musikeres stræben efter at få kontrasterne frem i musikken fra vildskab, temperament og brusende bølger til ro, indadvendthed og blikstille hav. Efter mange års erfaring i diverse kammerensembler oplever musikerne selv, at sammensætningen i denne kvartet er ganske unik med hensyn til fælles spilleglæde, udtrykskraft og indforstået musiceren.
I 2011 udkom kvartettens første cd med strygekvartetter af Schumann og Ravel.

Jon Gjesme 1. violin, er født og opvokset i Norge. Han er ansat som 1. Koncertmester i Sjællands Symfoniorkester. Han har tidligere været koncertmester i Det kongelige Kapel og i Oslo-filharmonien. Sideløbende har han haft en omfattende solistkarriere og har optrådt som solist med de norske og en række af de førende nordiske orkestre, samt Minnesota Orchestra i USA.
Han har givet koncerter i Europa og Asien som spillende leder for nordiske kammerorkestre som Det Norske Kammerorkester, Trondheimssolistene og Kapellets kammerorkester og i de seneste år har han stået i spidsen for orkestre som Sjællands symfoniorkester, Lithuanian State Symphony Orchestra og Liepaja Symphony Orchestra som dirigent..

Christine Enevold 2. violin, er født og opvokset i Danmark. Hun har i gennem mange år været meget aktiv på den danske kammermusikscene. Bl. a. har hun haft et årelangt musikalsk samarbejde med pianisten Marie Rørbech i Duo Vivo , som var prisvinder i P2s kammermusikkonkurrence i 1998, og senere i Hafnia klaverkvartet.
Christine er ansat som koncertmester for 2. Violingruppen i DR Underholdningsorkesteret og har tidligere været ansat i Oslo-filharmonien.

Italienskfødte Ettore Causa, bratsch, vandt i 2000 både Schidlof-prisen og Barbirolli-prisen for ”the most beautiful sound” i den prestigefyldte Lionel Tertis Internationale Bratschkonkurrence i England. Han har siden haft solist og recitaloptrædener med førende musikere i hele verden og er som kammermusiker ofte inviteret til internationalt anerkendte festivaler.
Han har tidligere undervist ved Menuhinakademiet i Schweiz, samt været solobratschist i Odense symfoniorkester og Københavns kammersolister.
Ettore er nyudnævnt som bratschprofessor ved Yale School of music i USA.

Ingemar Brantelid, cello, er født og opvokset i Gøteborg. Han er solocellist i Det kongelige Kapel.
Han har gennem mange år spillet i kammerensembler som Salzurger Solisten, Københavns kammersolister, Det kongelige Kapels strygekvartet og strygesekstetten Copenhagen Classic.
Ingemar Brantelid har etableret og er kunstnerisk leder av Ekestad Kammermusikk Festival i Sverige.

Program:
Haydn: strygekvartet i D-dur opus 76 no 5
Beethoven: strygekvartet i es-dur opus 74 (harpen)
Grieg: strygekvartet i g-mol opus 27