2013 – 2014: Aakjær i Toner

cb_smallsk_small
Christina von Bülow, fløjte og saxofon – Søren Kristiansen, klaver.

De to musikere spiller nyfortolkninger af Jeppe Aakjærs sange så de nænsomt bliver bragt ind i en moderne sammenhæng.

Kendte danske komponister som Carl Nielsen, Oluf Ring, Thorvald Aagaard, Aksel Agerby genfortolket, nyarrangeret i duoformat for fløjte/saxofon og klaver.

Musikerne beskriver koncerten således:
Disse følelsesbetonede digte, glæden ved bare at være til stede i den danske natur og de smukke melodier har vi nærmet os med stor kærlighed og ydmyghed. Når man er vokset op med den danske sang og den naturlige måde hvorpå den resonerer i ens sind – fordi man tilfældigvis og netop kommer herfra – er det for os nærmest naturstridigt at ændre på tonen i de oprindelige kompositioner. Tekst og musik er for os en arv der hører uløseligt samme. Hvad der er tilføjet de gamle melodier i form af nye kompositioner og improvisationer, er derfor netop et forsøg på respektfuldt at genfortælle og forædle det oprindelige uden at ændre det udtryk, som rammer os så dybt.

Før koncerten vil der være et kort foredrag om Jeppe Aakjær ved Lektor Marie Fink-Nielsen – ”Hvorfor lytte til bondedigteren i en digital tid?

Det vil ske i baren i Tøjhuset kl.18.30, hvor der vil blive serveret lidt snacks og småkager. Man kan købe drikkevarer: te, kaffe, øl, vin, vand.