2013 – 2014: Eskær Trioen

eskartrio1
Charlotte Thaning, klaver – Julie Eskær, violin – Emilie Eskær, cello.

Eskær Trioen er efter 17 års koncertvirksomhed kendetegnet ved sit fantastisk modne og medrivende sammenspil. Deres engagerede og bevægende fortolkninger af musikken har henført publikum ved utallige koncerter i Danmark og overalt i Europa.
Det begyndte i 1996, da de tre unge musikere slog igennem ved at vinde P2’s Kammermusikkonkurrence suverænt. Deres kendetegn var allerede dengang et usædvanlig tæt samspil og en intuitiv musikalitet. Og forklaringen er sikkert, at de tre er i familie og har spillet sammen siden de var børn: Julie og Emilie Eskær er søstre, og pianisten Charlotte Thaning er deres kusine.

Trioen har også haft stor succes med sine CD-indspilninger, med hædersbevisninger som en Danish Music Awards for ”Årets klassiske CD” og titlen ”Månedens CD” i det internationale musikmagasin The Strad.
Det er ikke tit, at danske musikere får mulighed for at indspille den klassiske musiks mest berømte værker. Konkurrencen er global, og det er en kamp at komme frem i verden med sit bud på musikken. Så det er noget af en begivenhed, at Eskær Trio har fået mulighed for at indspille en dobbelt-cd med alle Brahms’ klavertrioer, der er fremragende og helt på internationalt niveau.

Det bliver der lejlighed til at høre ved koncerten, hvor de spiller Brahms´ Klavertrio nr. 3 i c-mol. Der bliver desuden spillet Klavertrio nr. 2 af Beethoven og Langgaards ”Fjeldblomster”.