2014 – 2015: Ensemble MidtVest og Paolo Russo

emv_gruppe2Ensemble MidtVest har hjemsted i Herning. Det består af elleve prisvindende individualister, der i samspillet smelter sammen til ét ensemble og formidler et bredt repertoire af klassiske kammermusikværker på et internationalt niveau. Besætningen, der består af en strygekvartet, en blæserkvintet og en pianist, giver fleksibilitet og en rig mulighed for et varieret og mangefarvet program.

Udover den traditionelle kammermusik arbejder ensemblet med improvisation med henblik på at udvikle et fælles og unikt musikalsk sprog, hvor grænser mellem musikalske stilarter og genrer ikke eksisterer, men hvor intuition, samspil og kreativitet styrkes. Det er koncerten den 25. september et eksempel på.
Ensemblet har inviteret den kendte italienske bandeneonspiller Paolo Russo til at spille med.
Modet mellem det alsidige og dynamiske Ensemble Midt- Vest og Paolo Russos kalejdoskopiske musikalske univers vil fore publikum pa en spændende rejse med stop i de nordiske landskaber, et strejf af smagsvarianter fra Middelhavet, og en del balkanrytmer. Alt sammen med et fjernt og nostalgiske ekko af den argentinske tango.

sara-indrio-montmartre-4Bandoneónen er en særlig variant af harmonikaen. Bandoneonen er gennem mange ar blevet betragtet som det ultimative symbol pa den argentinske tango, men de færreste ved, at bandoneonen oprindeligt blev udviklet i Tyskland som et slags tranportabelt orgel. Efter en del rejser fra sma tyske protestantiske kirker, til den argentinske hovedstads vulgære bordeller er instrumentet kommet tilbage til den gamle verden for at fortælle nye, spændende og mystiske historier.

De medvirkende ved koncerten i Fredericia er:

Charlotte Norholt, fløjte
Peter Kirstein, obo
Tommaso Lonquich, klarinet
Yavor Petkov, fagot
Neil Page, horn
Martin Qvist Hansen, klaver
Ana Feitosa, violin

Paolo Russo, bandoneon

Ensemble MidtVests hjemmeside: www.emv.dk
Paolo Russos hjemmeside: www.paolorusso.com