2014 – 2015: Trio Vitruvi

trio_vitruvi

Niklas Walentin, violin – Alexander McKenzie, klaver og Jacob la Cour, cello

Trio Vitruvi var de overbevisende vindere af P2 Kammermusikkonkurrencen i april 2014.
De blev af dommerne karakteriseret som et helt ekstravagant ensemble. Det er sammensat af tre individuelle solister, som tilfører det kammermusikalske samspil en varme, energi og et overskud, som sjældent ses og høres – essensen af kammermusik.
Kort tid efter konkurrerede Trio Vitruvi sig til 1. prisen i den internationale konkurrence i Jurmala i Letland.
Trioen har fået meget travlt. At dømme efter deres koncertkalender, er det nærmest alle danske musikforeninger, der har bud efter dem.
Trio Vitruvi havde debut i 2010. Musikerne har sammen modtaget undervisning af professor Tim Frederiksen. Nikolaj Znaïder og Tokyo String Quartet.

Niklas Walentin har spillet violin, siden han var 6. Han er nu kommet langt i karrieren skønt han stadig kun er 20 år. Han var en overbevisende og sikker solist med Fredericia Byorkester allerede i 2010.
Niklas Walentin opnåede 2. prisen ved Carl Nielsen Violin konkurrence 2012.
Han har modtaget P2 talentpris. Ved prisoverrækkelsen spillede han Bachs dobbeltkoncert med Nikolaj Znaïder med stor autoritet.
Niklas Walentin har haft en travl sommer, hvor han har spillet ved adskillige af de danske festivaler foruden festivaler i Tyskland, Rumænien og den prestigefyldte Verbier Festival i Schweiz. I sommeren 2015 bliver det Carnegie Hall i New York i forbindelse med udgivelsen af en cd med Carl Nielsens violinværker.
Symfoniorkestrene har også bud efter ham som solist. I 2014 har det været Sønderjyllands Symfoniorkester og Copenhagen Phil.

Alexander McKenzie er vokset op i Australien. I 2007 flyttede han til Danmark og studerede hos Amalie Malling. Han spillede allerede koncerter i Sydney fra en alder af ti år. Alexander har i 2014 vundet 1. Præmie i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Klaverkonkurrence.

Jacob la Cour har studeret hos Henrik Brendstrup på Det Jyske Musikkonservatorium og i Berlin og Hannover. Han er prisvinder i Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence og Syddansk Talentkonkurrence m.fl. Han har været solocellist i European Union Youth Orchestra.

Trio Vitruvi har sit navn efter den romerske arkitekt og ingeniør, Marcus Vitruvius Pollio, hvis idéer om arkitektur og natur ledte frem til hans syn på menneskekroppen som den perfekte bygning. Hans navn er mest kendt fra Leonardo da Vincis tegning ”Den vitruvianske mand”.

Program:
Joseph Haydn: Klavertrio i B dur, Hob. XV/38 (1760/1769)
Mathias Johannes Schmidhammer: Drei Stücke für Klaviertrio (2014)
Franz Schubert: Klavertrio i Es dur, opus 148, D. 897, Notturno (1828)
Wolfgang Amadeus Mozart: Klavertrio i B dur, KV 502 (1786)
Johannes Brahms: Klavertrio, nr. 1 i H dur, opus 8 (2. udgave 1889)