2015 – 2016: Nightingale String Quartet

nightingale-string-quartetSøndag den 1. november kl. 16.00 spiller strygekvartetten Nightingale String Quartet i Tøjhuset, Gothersgade 34, Fredericia. Kvartetten består af de fire piger Gunvor Sihm og Josefine Dalsgaard, violiner, Marie Louise Broholt Jensen, bratsch, og Louisa Schwab, cello. De står foran deres debut fra solistklassen i kammermusik på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. De har spillet intensivt sammen i 8 år. Det har resulteret i priser i P2’s kammermusikkonkurrence og P2’s Talentpris “for med brændende passion, uimodståelig gejst og smittende indbyrdes lydhørhed at få den klassiske stygekvartet til at sprælle af liv- så musikken taler direkte og stærkt til både nye og gamle lyttere”. I udlandet har de også vakt genklang i så høj grad, at verdens førende tidsskrift for klassisk musik, det engelske Grammophone, har tildelt dem prisen ”Young Artist of the Year”.

Nightingale String Quartet har indspillet alle Rued Langgaards strygekvartetter på tre CDer. CDerne har fået sublime anmeldelser verden over. Den første fik i 2013 en P2-pris for “Årets Danske CD”. I Jyllands-Posten har der stået: “I kvartettens unge hænder er strygekvartetterne blevet til de mest følsomme og hudløse betroelser med den mest vildtvoksende klangfantasi, man kan drømme om.”

Ved koncerten i Tøjhuset bliver der lejlighed til at høre Langgaards kvartet nr. 6 og desuden Beethovens kvartet opus 127 og Sjostakovitjs kvartet nr 9.