2017 – 2018: Akademisk Kor Århus

Søndag den 8. oktober kl. 16.00
Trinitatis Kirke, Kongensgade 39 B, Fredericia

Akademisk Kor Århus  

Det aarhusianske kor består af 30 sangere i alderen 20-35 år – mange med tilknytning til musiklivet omkring Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium.
Koret har de senere år blandt andet turneret i Canada, Kina, USA og flere steder rundt i Europa.
Koret er blevet kendt af fjernsynsseere i hele Europa, da det blev udvalgt til at repræsenterer Danmark.i den stort anlagte korkonkurrence ”Eurovision Choir of the Year”, der blev afholdt i Riga i juli. Koret havde fortjent at vinde, men det blev det til denne gang. Det gik bedre i Rom da Aarhus-sangerne i 2015 sikrede sig sejren i konkurrencen ’Musica Sacra a Roma’.

Akademisk Kor Aarhus med dirigenten Ole Faurschou er gået sammen med den svenske cellist Mattias Rodrick om at sammensætte et koncertprogram med ny nordisk musik for den interessante sammenstilling af kor og cello. Celloen er ofte blevet betegnet som det instrument, der minder mest om den menneskelige stemme, og kombinationen med kor giver nogle særlige klanglige muligheder.

Aftenens hovedværk er den danske komponist Bo Gunges værk ’Rösten’ (Stemmen) over et digt af Gøsta Friberg. Foruden ’Rösten’ er uddrag af Svend-David Sandströms ’Nordisk Messe’ på programmet sammen med musik for kor a capella af den nyligt afdøde danske komponist ’Pelle Gudmundsen-Holmgren’.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Trinitatis Kirke.
Entré: 50 kr.