2017 – 2018: Jonathan og Thomas Peter Koppel

Torsdag den 26. oktober kl. 19.30
Tøjhuset, Gothersgade 34, Fredericia

Jonathan og Thomas Peter Koppel 

De to tenorer Koppel bliver akkompagneret af Troels Roland på klaver. De vil opføre en liedkoncert med titlen ”De Store Mestre”. Repertoiret indeholder alt godt fra den klassiske musiks store komponister – såsom Beethoven, Brahms, Chopin, Richard Strauss og Schubert. Der bliver også et nordisk islæt med Grieg, Sibelius og Carl Nielsen. I anden afdeling får vi nogle af de kendte operaarier af Verdi og Puccini. Thomas Peter Koppel er bedst kendt som operettesanger, så det kommer der også smagsprøver på til sidst.

Thomas Peter Koppel
er ud af den musikalske Koppel-familie som søn af operasangerinden Lone Koppel og barnebarn af komponisten Herman D Koppel. Han stod allerede på scenen som 8-årig i Gianni Schicchi på Sydney-Operaen. Den egentlige debut fandt sted i 1994 som Tamino i Tryllefløjten med Det Unge Operacompagnie. Han har været ansat på Det Kgl. Teater i over to årtier og har sunget over 40 partier.
Han var sammen med sopran Sofie Ottosen den ene halvdel af Danmarks Operettepar, stod for produktionen Hjerter i Valsetakt, var én af ophavsmændene bag den populære Operettebåd i Københavns kanaler og er nu medstifter af OperetteKompagniet.

Jonathan Koppel
går i sin fars fodspor. Han har taget sin bachelor i sang fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og går nu i mesterlære hos den velrenommerede tenor, Reinaldo Macias. Ligesom sin far stod han tidligt på de skrå brædder i rollen som Cio-Cio Sans lille dreng i Madame Butterfly på Det Kgl. Teater.
Jonathan Koppel har sunget på Øresunds-Operaen, Copenhagen Opera Festival og OperetteKompagniet. Han har desuden sunget i oratorier som f.eks. Händels Messias og Mozarts Requiem og Kroningsmesse.