2019 – 2020: Kruse, Kjøller og Rastogi

Søndag den 23. februar kl. 15.00

Tøjhuset, Gothersgade 34, Fredericia

To af Danmarks kendteste klarinettister John Kruse og Mathias Kjøller har sammensat et program for to klarinetter og klaver. De vil spille fire værker sammen, og derimellem vil de spille nogle af deres yndlingsværker hver for sig sammen med pianist Søren Rastogi

John Kruse har været soloklarinettist i Odense Symfoniorkester og Det Kongelige Kapel i sammenlagt mere end 30 år.
John Kruse har indspillet adskillige CD’er, bl.a. Mozarts og Carl Nielsens klarinetkoncerter og klarinetkvintetter af Mozart og Brahms. John Kruse har siddet i juryen ved de første fem udgaver af den internationale Carl Nielsen-klarinetkonkurrence.

Mathias Kjøller begyndte at få klarinetundervisning på Vejle og Kolding Musikskole. Som 18-årig fik han John Kruse som lærer på Det Jyske Musikkonservatorium. Allerede i 2007 vandt han pladsen som soloklarinettist i Aarhus Symfoniorkester. Det var lang tid før han var færdiguddannet, da debutkoncerten fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium først var i 2013. I 2011 blev han udpeget som 2. soloklarinettist i DR Symfoniorkestret, men valgte at gå tilbage til stillingen i Aarhus.
Mathias Kjøller vandt hele tre priser i den internationale Carl Nielsen-konkurrence i 2013. Mathias udgav sin første CD i foråret 2018 til store anmelderroser.

Søren Rastogi er uddannet i København og Berlin. Hans debut fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium fandt sted i 2005. Han har siden været meget efterspurgt både herhjemme og i udlandet som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Søren Rastogi har især et tæt samarbejde med førende skandinaviske sangere.

Programmets første afdeling vil blive rammet ind af Mendelssohns to Koncertstykker for to klarinetter og klaver. Derimellem kommer der musik af Mendelssohns to gode venner, Robert Schumann og Carl Reinecke.
Efter pausen er der fransk og italiensk musik: Poulencs to sonater for henholdsvis to klarinetter og for en klarinet og klaver samt Debussys drømmende Rhapsodie. Koncerten afsluttes med Ponchiellis festlige Il Convegno for to klarinetter.

Program:
Mendelssohn: Koncertstykke nr. 1
Schumann: Fantasistykker
Reinecke: Introduktion og Allegro appassionato
Mendelssohn: Koncertstykke nr. 2

Poulenc: Sonate for 2 klarinetter
Debussy: Premiere Rhapsodie
Poulenc: Sonate for klarinet og klaver
Ponchielli: Il Convegno