2019 – 2020 Randers Kammerorkester

Søndag den 26. januar kl. 15.00
Tøjhuset, Gothersgade 34, Fredericia

Randers Kammerorkester

Fredericia Musikforening har lavet en aftale med Randers Kammerorkester om tre koncerter, så derfor kommer de igen i år.

Randers Kammerorkester er Danmarks eneste permanente professionelle kammerorkester. Orkestret spiller hvert år omkring 110 koncerter i Randers og det øvrige Danmark. Ofte er der også en tur til udlandet på sæsonprogrammet. Tre gange er rejsen gået til Orkney-øerne med den internationalt højt anerkendt St. Magnus Festival.

Kammerorkestrets store besætning bliver udnyttet til fulde ved denne koncert, der har fået titlen ”Sirenerne synger”. Strygerne kommer på banen i en trio af Beethoven og en kvintet af Dvorak. Træblæserne i Bent Sørensens blæserkvintet. De to grupper strygekvintet og blæserkvintet forenes i Jean Francaix´ charmerende Decet.  

Ludwig van Beethoven: Strygetrio op. 9 nr. 3 
Trioen fortsætter i fodsporene efter Haydn og Mozart, men er også et eksempel på, hvordan Beethoven er på vej til at finde sit helt eget personlige udtryk. 

Antonin Dvorak: Strygekvintet op. 77 nr. 2 
Dvoraks Strygekvintet er en fascinerende scene for et drama, der med lidenskab og sanselige melodier umiddelbart griber fat i tilhøreren. Med rod i den tjekkiske folkemusik er kvintetten fuld af dansende rytmer og eksplosivt temperament. 

Bent Sørensen: “Mädelein” for blæserkvintet 
Bent Sørensen fortæller sagnet om sirenerne, der synger sange, som forfører sømænd, og hvor en enkelt strofe er nok til at knuse skibe og hjerter. 

Jean Francaix: Decet 
Stykket er præget af fransk lethed og elegance. Det er en livlig samtale mellem de ti instrumenter, der spiller i forskellige kombinationer, så klangfarverne hele tiden skifter.

Entré: For medlemmer: 100 kr. For øvrige: 150 kr. Børn og studerende har gratis adgang.