2020 – 2021: Nordic String Quartet

Søndag den 4. oktober kl. 15.00
Tøjhuset, Gothersgade 34, Fredericia

Nordic String Quartet

Nordic String Quartet blev dannet i 2013 og består af fire, unge strygere: Heiðrun Petersen (FO), Mads Haugsted Hansen (DK), Daniel Eklund (SE) og Lea Emilie Brøndal (DK).

I november 2019 debuterede kvartetten fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Solistklasse, hvor de har studeret hos professor Tim Frederiksen.

Allerede som studerende markerede kvartetten sig på den danske musikscene, og de har efterhånden optrådt på en række scener og musikfestivaller både inden og uden for Skandinaviens grænser.

I 2018 påbegyndte kvartetten et indspilningsprojekt af Pelle Gudmundsen-Holmgreens samlede strygekvartetter i samarbejde med pladeselskabet Dacapo. Den første CD blev varmt modtaget og anmeldt af blandt andre magasinet Klassisk (5 stjerner), Politikken (4 stjerner) og Kristeligt Dagblad (5 stjerner). CD’en blev kåret til at være blandt årets 20 bedste klassiske udgivelser i 2019 af Politiken og vandt P2 Prisen under kategorien ”Årets album med ny klassisk”.

Også Nancy Dalbergs samlede strygekvartetter udkom på Dacapo i 2019. Et projekt, der omsider har fået den kvindelige komponists musik frem i lyset for alvor. Det engelske MusicWeb International har sat CD’en på deres liste over “Recording of the year” og også denne CD er nomineret til P2 Lytterprisen 2020 samt ”årets klassiske album”.

Nordic String Quartet har taget konsekvensen af deres navn med en særlig forkærlighed for Nordens komponister. Ved koncerten i Fredericia bliver Danmark præsenteret med kvartettens specialitet Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Sverige med Lars Erik Larsson og til sidst Finland med Sibelius.

Program:
Pelle Gudmundsen-Holmgreen: Strygekvartet nr. 2
Lars Erik Larsson: Intima Miniatyrer
Sibelius: Voces Intimae.