2020 – 2021: Katrine Gislinge og Toke Møldrup

Torsdag den 12. november kl.19.30
Tøjhuset, Gothersgade 34, Fredericia

Toke Møldrup og Katrine Gislinge

Katrine Gislinge

Igennem de sidste tre årtier har Katrine Gislinge etableret sig som én af Skandinaviens førende og mest markante pianister med en formidabel udtryksvilje og exceptionel indlevelse.

Katrine Gislinges tolkninger er præget af en sitrende følsomhed, hvor hver eneste lille detalje i musikken får stor betydning, men samtidig samler sig i en klar og fremadrettet strøm. Hun formår at skabe den fuldendte balance mellem det mest skrøbelige og det mest direkte.

Katrine Gislinges repertoire spænder fra Bach til den allernyeste musik, og hun formår på en smuk og fascinerende måde at få sit personlige, følsomme spil til at give farve og ekstra dimensioner til hver eneste af klaverrepertoirets stilperioder.

Hovedvægten i Katrine Gislinges programmer ligger i det klassiske klaverrepertoire – Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Chopin, Brahms, Debussy; men i de seneste år er der sket en udvidelse af hendes repertoire. Ny musik er blevet en naturlig del af hendes koncerter. Naturlig fordi hun formår at lægge den samme dedikation og fortolkning i værker af komponister som Per Nørgaard og Bent Sørensen, som hun lægger i det klassiske repertoire.

Katrine Gislinge har spillet både solo- og kammermusikkoncerter over det meste af Europa og USA.

Toke Møldrup

Toke Møldrup var solocellist i Copenhagen Phil fra 2010-2020. Han har forladt denne stilling i år for bedre at kunne varetage sine mange solistiske opgaver.
Han er adjunkt på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han selv studerede hos professorerne Morten Zeuthen og Tim Frederiksen.

Toke Møldrup har indspillet bl.a. Bachs suiter for solocello og Beethovens cellosonater med pianisten Yaron Kohlberg.

Toke Møldrup og Katrine Gislinge har sammen indspillet en cd med Brahms cellosonater, der vil udkomme om kort tid.

Program:

Johann Sebastian Bach:   Cellosuite nr. 4 i Es-dur, BWV 1010

Ludwig van Beethoven: Klaversonate nr. 23 i f-mol opus 57: “Appassionata”

Claude Debussy:              Sonate for cello og klaver 

Der er ingen pause.