2021 – 2022 Corona guitarkvartet

Søndag den 14. november kl. 15.00
Tøjhuset, Gothersgade 34, Fredericia

Corona guitarkvartet

Kristian Gantriis, Michael Norman Sørensen, Per Dybro Sørensen og Volkmar Zimmermann, guitarer.
Koncerten med det aktuelle navn Corona guitarkvartet var programsat i marts 2020, men måtte paradoksalt nok aflyses på grund af netop corona. Ensemblet er dog ikke opkaldt efter en sygdom, for det har den heddet i alle de mere end 25 år, den har eksisteret.
Fredericia Musikforening har afholdt utallige koncerter med strygekvartetter, men det er vist første gang, vi præsenterer en kvartet af guitarer, så det må være på tide.

Siden 1995 har gruppen været førende i udviklingen af et repertoire for guitarkvartet. Et af kvartettens hovedformål er nemlig at opdyrke et nutidigt repertoire for besætningen i tæt samarbejde med komponisterne. Wayne Siegel og Peter Bruun vil blive præsenteret på koncerten.
Det er dog ikke kun ny musik, der er på repertoiret. Kvartettens varierede koncertprogrammer åbner for en verden af indtryk, når gammel musik spejler sig i ny musik på tværs af landegrænser og kulturelle skel. Eftermiddagens program rækker fra renæssancen med den engelske 1500-tals komponist Thomas Morley til den latinamerikanske musiks sensualitet med fire tangoer af Astor Piazzolla. Selv Grieg er repræsenteret, da kvartetten har arrangeret suiten ”Fra Holbergs Tid”.

Entré: For medlemmer: 100 kr. For øvrige: 150 kr. Børn og studerende har gratis adgang.