2023 – 2024 Bjarke Mogensen og Johan Bridger

Torsdag den 22. februar kl. 19.30
Fredericia Gymnasium, Nørrebrogade 88, FredericiaAccordeonspilleren Bjarke Mogensen har markeret sig som en af de mest efterspurgte og alsidige musikere på den klassiske musikscene i Danmark. Mange husker nok Bjarke Mogensen som vinder af DR’s klassiske musikkonkurrence “Spil for livet”, hvor han overraskede både seere og jury med sit usædvanlige instrument og musikerskab. Han debuterede i 2012 fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistklasse og har siden været tilknyttet samme sted som underviser i accordeon og kammermusik. 
Hans unikke beherskelse af instrumentet har siden bragt ham rundt i hele Verden, hvor han har gæstet koncerthuse som Concertgebouw i Holland og Carnegie Hall i New York.  Bjarke Mogensen har medvirket til at ligestille accordeon’et med de etablerede klassiske instrumenter, hvilket blev understreget, da han modtog 1. prisen i European Brodcast Unions konkurrence for klassiske solister. 


 

Ved denne lejlighed spiller han sammen med percussionisten Johan Bridger, der blev født i 1976 i Malmö. Han er uddannet i Sverige og USA, og han behersker et meget bredt repertoire lige fra J.S. Bach til den helt moderne musik, og han er ofte med ved uropførelser af nutidige komponister.

Til daglig er Johan leder af slagtøjsundervisningen på hele 3 konservatorier i hhv. Odense, Malmø og Helsingborg og er jævnligt inviteret til at give masterclass’ i hele verden. Johan Bridger modtog i 2004 Den Svenske Solistpris med motivationen “for hans stærkt personlige udtryk, brilliante tekniske overskud og overvældende sceneudstråling.”Koncertintroduktion kl. 18.45 ved Ulrik Hofman Bøegh.

Program: Schnittke, Piazolla, Bo Holten m.fl.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Fredericia Gymnasium.           

Entré: For medlemmer: 100 kr. For øvrige: 150 kr. Børn og studerende har gratis adgang.