2023 – 2024 Holm Trio

 

Søndag den 21. januar kl. 15.00
Tøjhuset, Gothersgade 34, Fredericia

Elias Holm, klaver – Alva Holm, violin – Kristina Winiarski, cello. 

Elias Holm (f. 1996) har etableret sig som et af de mest interessante yngre pianister på den danske klassiske musikscene. Han er en alsidig og passioneret musiker, der med stor entusiasme og fantasifuldhed kaster sig over solo-, kammermusik- og lied-projekter med repertoire der strækker sig fra den tidlige barok til helt nyskrevet musik.

Elias Holm begyndte at spille klaver som 6-årig. Han studerer nu på solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos prof. Jens Elvekjær. Han har derudover studeret på Universität der Künste i Berlin og modtaget privatundervisning hos den verdenskendte pianist Maria João Pires i hendes hjem i Portugal. Sammen med sopran Clara Cecilie Thomsen får han også privattimer i Lied hos Helmut Deutsch i Wien.
Elias har markeret sig ved flere danske og internationale konkurrencer, senest i P2 Kammermusikkonkurrence 2023.
Elias har modtaget et antal prestigefyldte legater, bl.a. det eftertragtede Sonning Legat og et nyt Steinwayflygel fra Augustinus Fonden til låns under studietiden.

Alva Holm er født i 2000. Hun begyndte at spille violin som 4-årig. Lige fra begyndelsen har hun spillet sammen med storebror Elias.

Efter blot fem måneder i gymnasiet blev hun optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og blev undervist af den ukrainske violinist Alexandre Zapolski. Hun går nu på Hanns Eisler-konservatoriet i Berlin.

Alva vandt 1. priser ved Jacob Gades Violinkonkurrence 2013 og 2016. Som 16-årig debuterede hun også med Göteborg Symfoniorkester i Carl Nielsens krævende violinkoncert og vandt ved denne lejlighed førsteprisen i Sveriges prestigefyldte musikkonkurrence Polstjärnepriset. Året efter vandt Alva førsteprisen i Den Danske Strygerkonkurrence, hvor hun også modtog Aarhus Symfoniorkesters Pris. I 2022 var hun den overbevisende vinder af Solistpriset, der er Nordens største konkurrence for unge musikere. Dette medførte et stort antal opgaver i både ind- og udland, både som kammermusiker og solist med orkestre. Ugen før koncerten i Fredericia skal hun eksempelvis være solist i Sjostakovitjs første violinkoncert med Sveriges Radiosymfoniorkester.

Alva Holm spiller på en Stradivarius-violin, udlånt af en norsk fond.

Kristina Winiarski er født i Stockholm I 1993.
Hun havde koncertdebut som16-årig med National Symphony Orchestra i Washington DC.
Hun har i en periode været solocellist i Det Svenske Kammerorkester. Nu helliger hun sig kammermusik og solistopgaver. Hun har en forkærlighed for at præsentere mindre kendte cellokoncerter.

Hun spiller på en cello fremstillet af David Tecchler i Rom i 1711. Da den amerikanske cellist Lynn Harrell døde i 2020 overtog Kristina Winiarski hans cello som et udlån af Järnåkerfonden.

Program:

Sjostakovitj: klavertrio nr. 2 i e-mol, opus 67
Brahms: klavertrio nr. 1i H-dur, opus 8 

Entré: For medlemmer: 100 kr. For øvrige: 150 kr. Børn og studerende har gratis adgang.