2022 – 2023 Formandsberetning

Generalforsamling 2023 
Formandsberetning

 

Koncerter. 
Vi kan se tilbage på endnu et år med meget fine koncerter af høj kvalitet. I forbindelse med koncerterne udtrykker publikum deres store begejstring. Derfor kan det undre, at så få synes det er umagen værd at komme til vores arrangementer. Vi må fastholde, at de der kommer, har stor glæde af den enkelte koncert. Jeg har også kun fået tilfredse og rosende tilbagemeldinger fra musikerne. Så vi beholder troen på, at det vi tilbyder, er den rigtige vare. Vi arbejder også til stadighed på at finde veje til at appellere til evt. nye koncertgæster.

Sæsonens arrangementer. 
4.10.22. Lotte Heise på Middelfart Bibliotek 
Lotte Heise delte begejstret sine store musikoplevelser med de mange fremmødte. Arrangementet var resultat af et samarbejde mellem FM, Middelfart Bibliotek og Middelfart Musikaftenskole.

9.10.22. Københavns Drengekor i Trinitatis Kirke. 
De synger jo gudesmukt, man mærker at korleder Carsten Seyer Hansen formår at få drengene til at yde deres ypperste. Især vil vi huske Faurés Requiem. Vi har gennem mange år haft samarbejde med Trinitatis Kirke. Nu er organist N. E. Aggesen gået på pension. Vi må se, hvad fremtiden byder.

6.11.22. Duo Diathesis i Tøjhuset 
Violinist Christine Bernsted og pianist Ramez Mhaanha gav os en uforglemmelig eftermiddag i selskab med Grieg og Schubert. Koncerten blev indledt med en gennemgang af musikken v N.J. Krogh, et nyt tiltag vi agter at fortsætte med.

12.1.23- Halvcirkel på Fredericia Gymnasium. 
Det blev en stor aften. Den unge strygekvartet kunne tryllebinde det store publikum, inklusive de mange gymnasieelever, med deres eksperimenterende og fine fortolkninger af Glass, Caroline Shaw, Carl Nielsen m.fl. Der var koncertintroduktion v Ulrik Bøegh.  Igen i år har vi samarbejde med Fredericia Gymnasium om en koncert. Vi håber at kunne fortsætte denne gode tradition.

8.2.23- Ensemble MidtVest i Tøjhuset 
En varieret aften med det store ensemble, som spillede Bach og Boccherini. Især vil vi huske Sergio Azzolini og en Bach sonate med 2 fagotter. Dejligt at høre træblæsere komme i fokus.

5.3.23. Jakob Gade Talentprismodtagere 
Sæsonens sidste koncert blev en hyldest til ungdommen. De mange helt unge musikere viste, at de både i solostykker og i samspil har et ekstremt højt niveau, både teknisk og kunstnerisk. Det var livsbekræftende at opleve, at så mange unge giver deres tid og energi til at kunne formidle den store klassiske musik.

Foreningsarbejde. 
Vi har i årets løb haft 4 bestyrelsesmøder. Vores hovedopgave er som altid at planlægge den kommende sæsons program og den nuværende sæsons koncerter mht. praktiske opgaver. Samtidig arbejder vi altid på at finde nye veje, også til et nyt publikum. Tak til jer alle i bestyrelsen. Jeg synes vi har så smidigt og veltempereret et samarbejde, det sætter jeg stor pris på. 
Vi fortsætter med at have Fredericia Gymnasium som samarbejdspartner, også med en ny rektor, det er meget glædeligt. I næste sæson samarbejder vi desuden med Hannerup Kirke og Fredericia Bibliotek. Også det ser vi frem til.
Der skal rettes en stor tak til Tøjhuset. Vi bliver mødt med stor imødekommenhed og venlighed. Det gælder Sune, Thomas lydmand og de frivillige. 
Tak til Fredericia Kommune, uden hvis støtte vores arbejde ville være meget vanskeligt. Bodil Schelde gik på pension i 2022. Vi har indledt et fint samarbejde med den nye kultur- og idrætschef, Kasper Findahl og kultur- og udviklingskonsulent Sofie Maj Thomsen. Også tak til dem for stor imødekommenhed. 
Er alt så såre godt? Ja – hvis blot vi kunne finde nøglen til flere, der kan have stor glæde af vores koncerter. I kan se frem til en endnu en sæson med store musikoplevelser.

Marie Fink-Nielsen