2022 – 2023 Jacob Gade talentprismodtagere

 

Søndag den 5. marts kl. 15.00
Tøjhuset, Gothersgade 34, Fredericia

Jacob Gade talentprismodtagere

Jacob Gades Legat uddeler en række talentpriser til musikere i aldersgruppen 12 -19 år. 12 af disse særligt dygtige unge musikere vil spille for os ved denne koncert.
Fire violinister: Miyabi Tomioka, Jonas Willaume Christoffersen, Josephine Egede Franyó og Antonia Fuglsang, der var solist med Fredericia Byorkester i november.
Tre cellister: Alexander Shirinyan Rohde, Simon Gad og Magnus Franyó.
Tre pianister: Aleksander Roman, Aya Tominaga Olesen og Merel Beelen.
Trompetisten Holger Sandegaard Johansen.
Fløjtenisten Otelia Zielke Johanssen.

Musikerne skiftes til at spille korte stykker og enkelte satser som solo, duetter og en enkelt sats som trio. Komponistnavnene er f.eks. Schumann, Saint-Saëns, Sjostakovitj og Vagn Holmboe.

Jacob Gades Legat vil med sit talentprogram skabe et miljø, hvor de mest engagerede og talentfulde unge instrumentalister får mulighed for at strække sig så langt de kan sammen med hinanden. Hensigten er at skabe rammer for at de unge kan træde i karakter som skabende kunstnere. 
De unge er i talentprogrammet i en treårig periode, hvor de gennem forskellige aktiviteter udvikler sig som musikere. De arbejder med nogle af de dygtigste, internationale musikere, spiller koncerter, deltager i workshops og meget mere.